Dňa 06. okt. 2015
lánok 10

Vyberte si kočík - Casualplay vám pomôže s výberom

Nie ste ešte rozhodnutý ?

Nie je jednoduché vybrať si ten správny kočík. Neobávajte sa! Casualplay Vám pri výbere kočíka pomôže.
 

Kde bývate?

Ak bývate v byte a používate výťah, mali ste klásť dôraz na veľkosť kočíka, aby Vám nezaberal veľa miesta. Premyslite si aj to, aké by mal mať rozmery po zložení.

 

Prostredie, kde budete kočík využívať

Pri výbere kočíka je dôležité zvážiť si, v akom prostredí budete kočík využívať. Veľké kolesá sú vhodné do nerovného terénu, aby ste ľahšie zdolávali prekážky ako sú nerovné chodníky, kamene, tráva. Nafukovacie kolesá a dobré odpruženie vám pomôže vysporiadať sa s nerovným povrchom. Kočíky s tromi kolieskami poskytujú lepšiu ovládateľnosť.

Ak chcete kočík využívať v meste, na prechádzky tak si vyberte taký, ktorý je ľahko ovládateľný. Robustnosť nie je tak dôležitá ako ľahkosť kočíka. So štvorkolieskovými kočíkmi ľahšie zdoláte schodíky, obrubníky, nastupovanie a vystupovanie vo verejnej doprave a ďalšie obvyklé prekážky v mestskom živote.
 

Čo potrebujete?

Ďalšou dôležitou zásadou pri výbere kočíka je dobre polstrované sedadlo so strieškou, ktorá poskytuje maximálnu ochranu, polohovateľné operadlo, nastaviteľné popruhy či otočná sedacia časť kočíka.

Existuje niekoľko bodov, ktoré by ste mali zvážiť, ak chcete, aby kočík vyhovoval vašim potrebám. Rodičia, ktorí majú radi nákupy budú potrebovať dostatočne veľký nákupný kôš, pomocné vrecká alebo tašku.

Ergonomickú, nastaviteľnú rukoväť si môžu prispôsobovať podľa vlastných potrieb starí rodičia, mamy a.i.

Prečítajte si